Chec cu piure de castane

de anca_rm in Prajituri, 13 Ian 2014 | 1190 vizualizari

 

Acum ceva vreme Laura a postat o reteta de chec cu castane .
Am incercat si eu ceva , este foarte bun si aromat .

 

INGREDIENTE

  • -5 oua mai mari
  • -3 linguri zahar
  • -200 gr piure castane
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura cacao
  • -5 sau 6 linguri faina
  • -un praf de copt
  • -un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de castane:


Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite.


Pregatim 1 tava de chec sau alta forma


Incalzim cuptorul la 180 grade


Ouale le separam , iar albusurile le batem cu un praf de sare si zaharul . Adaugam galbenusul si lasam deoparte mixerul .


Cu o lingura de lemn amestecam prin rasturnare si adaugam faina , uleiul, praful de copt si piureul de castane .


Omogenizam bine .


3/4din compozitie o turnam in tava , iar in cealalta punem cacao si incorporam


Pe mijlocul aluatului din tava punem ceea ce mai avem in castron si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute . Trebuie sa facem testul cu scobitoarea.


 

TIPS-URI

1

se poate folosi piure de castane din borcan

2

au iesit doua tavi mici , dar daca 20x10

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.01.2014, 19:46

Mmm ce bun

anca_rm 1

14.01.2014, 09:27

va multumesc pentru apreciere

anca_rm 1

14.01.2014, 09:28

Laura si eu , ador piureul de castane

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuci