Chec cu portocale şi fructe de pădure

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 1029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină
  • 300 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • sucul şi coaja rasă de la 3 portocale
  • Două linguri cu cacao neagră
  • 50 gr merişoare uscate
  • 100 gr fructe de pădure: mure, zmeură, afine, coacăze negre şi roşii
Pentru decor ne sunt necesare:
  • Topping de fructe de pădure (+ 2 linguri cu zahăr)
  • Fructe de pădure proaspete sau congelate

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale şi fructe de pădure:

Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale.


Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea completă.


Se presară făina cernuta împreună cu praful de copt, coaja de portocală si se amestecă uşor compoziţia.


Se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele şi se amestecă energic pentru a evita formarea cocoloaşelor.


Trei sferturi din compoziţie se toarnă într-o tavă/formă de copt unsă cu puţin ulei ori cu unt. Restul compoziţiei se amestecă cu cacaoa şi se adaugă în tavă, peste compoziţia de portocale.


Se adaugă merişoaele uscate şi fructele de pădure şi se dă tava/forma la cuptor, la o temperatură de 160-170 de grade până ce se rumeneşte frumos (sau se încearcă cu o scobitoare consistenţa aluatului, dacă aceasta rămâne lipicioasă se continuă coacerea).


Între timp, se pregăteşte toppingul de fructe: Se aşază într-o crăticioară fructele de pădure, se presară două linguri cu zahăr şi se fierb la foc mic până ce sosul format capătă consistenţă.


După coacere, checul se răceşte treptat, în cuptor, cu uşa întredeschisă.


După răcirea completă se toarnă topping-ul de fructe şi se ornează cu fructe proaspete sau congelate, după caz.


Poftă buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Catalina L 1

15.06.2016, 19:37

f reusit

dantes 1

16.06.2016, 06:16

Super!

Dya Daniela Andrei 1

23.06.2016, 22:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu branza dulce