Chec cu rahat si nuca

de adasev12 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 3056 vizualizari

 

sau mai bine zis chec cu ce am avut la indemana...nitel rahat si o mana de nuci....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua (eu am pus 1 ou si 3 albusuri, ca le aveam ramase de la altceva)
  • 1 cana de zahar (de 250 g)
  • 1 cana de ulei
  • 3 cani faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 praf de copt
  • 100 g rahat
  • 2 maini de nuci bucatele
  • 10 ml esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rahat si nuca:

Ouale se bat bine cu zaharul, cam 3-4 minute, apoi se adauga uleiul putin cate putin, apoi laptele si la sfarsit faina, in care am amestecat praful de copt. Adaugam si cacaoa si esenta de vanilie. Apoi turnam compozitia in tava de chec, tapetata cu hartie de copt pe care am uns-o cu ulei. Se da la cuptorul preeincalzit la 180 grade. Dupa 10 minute se scoate si se pune deasupra rahatul taiat cubulete si dat prin faina si nuca. Eu am scapat-o cam mult la copt si nu prea am mai putut pune rahatul decat pe mijloc, ca deja prinsese bine pe margini. Se continua coacerea pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se racoreasca inainte de a se taia.

 

TIPS-URI

1

se poate pudra deasupra cu zahar praf

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

09.11.2013, 20:28

Bun!

Panacris 1

10.11.2013, 09:02

diana_k 1

11.11.2013, 13:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (din albusuri)