Chec cu rubarbă

de Ade200 in Prajituri, 29 Apr 2011 | 10176 vizualizari

 

S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent, pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină.
Atenţie, numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice; ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/)

 

INGREDIENTE

  • 500 g de rubarbă
  • 100 g de unt
  • 150 g de zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g de făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1/2 praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rubarbă:

Rubarba se curăţă şi se taie în cuburi mici.Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, ouăle, sarea şi zahărul vanilat. Se bate iar pănă se albeşte.Se adaugă şi rubarba.

Făina se cerne împreună cu praful de copt.Se adaugă şi se amestecă bine toate.

Se tapetează o formă de chec cu hărtie sau se unge cu grăsime şi se pudrează cu făină.

Se coace la 180 de grade până se aureşte bine. Se lasă să se răcească şi apoi se taie.

Eu am făcut 2 porţii şi am pus-o în tavă mare. Este foarte uşor de făcut si e foarte fragedă.

TIPS-URI

1

Data viitoare o să adaug şi câteva vişine pentru culoare. Se poate servi cu puţină îngheţată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rubarbă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat cu mac