Chec cu zmeura

de Lau in Prajituri, 10 Sep 2013 | 2838 vizualizari

 

Sursa Timea numai ca eu am dublat cantitatile

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 160 g zahar
  • 350 g faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • zmeura
  • Sos de zmeura
  • 3 linguri zmeura
  • 2 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zmeura:

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,

Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare,uleiul si laptele,

Amestecam faina cu praful de copt si cernem peste compozitie,

Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare,

Turnam 1/2 din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina,adaugam zmeura trecuta prin faina,restul de compozitie si zmeura deasupra,

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece tesul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca in tava,

Sosul de zmeura-zmeura o mixam putin,dupa care piureul obtinut il strecuram print-o sita,

Sosul obtinul il amestecam cu zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul,

Turnam siropul deasupra la prajitura,dupa care o feliem

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu zmeura-0
Chec cu zmeura-1
Chec cu zmeura-2
Chec cu zmeura-3
Chec cu zmeura-4
Chec cu zmeura-5
Chec cu zmeura-6
Chec cu zmeura-7

COMENTARII (28)

laura_n

laura_n 1

11.09.2013, 15:40

delicios !

Lau

Lau 1

11.09.2013, 17:20

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.10.2013, 16:41

buuuuuuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!