Chec de carne

de Patricia Iordache in Vita, 6 Mar 2013 | 3731 vizualizari

 

Ma tot framantam eu ce sa gatesc bun, ieftin, dragut, rapid si cu carne. Si ma asez la pc, dau o cautare si ce gasesc? Chec de carne.
M-am apucat de treaba si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  •  700 gr carne tocata amestec (vita si porc)
  • 5 catei de usturoi
  • 2 oua crude
  •  2 felii paine inmuiata in apa si stoarsa bine
  • condimente pentru chiftele (dupa gust)
  • 1 legatura verdeata (patrunjel sau marar) - eu am pus din amandoua
  • sare, piper
  • 3 oua fierte tare (le-am lasat la fiert, 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca)
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura unt
  • 1-2 linguri pesmet
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de carne:

Amestecam carnea tocata cu usturoiul, cele doua oua crude, feliile de paine faramitate, verdeata tocata marunt si condimentele. Punem cele 3 oua la fiert, in apa cu sare si le lasam 8 minute, apoi le scoatem si le punem in apa rece.


Ungem o forma de chec cu unt, presaram apoi, pesmetul. Impartim compozitia de carne in doua parti egale. Prima parte o asezam in tava, nivelam cu o lingura.


Curatam cele 3 oua fierte si le taiem in jumatate pe lungime, iar cele 6 jumatati le asezam cu galbenusul in jos, peste carne. Adaugam peste jumatatile de ou restul de carne, nivelam, punem cascavalul ras si dam totul la cuptor, la foc potrivit (180 grade am pus eu), timp de o ora. Dupa ce il scoti din cuptor, il tai felii si il servesti. Se poate manca atat cald, alaturi de o garnitura si muraturi, dar si rece, ca aperitiv alaturi de un pahar cu bere ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 06:05

ionela2682 1

07.03.2013, 11:58

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 12:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec de carne