Chec de post

de Antonia_Mindru in Prajituri, 25 Iun 2014 | 6691 vizualizari

 

Ca tot suntem in perioada postului, m-am gandit sa gatesc ceva dulce si mi-era pofta de chec. Asa ca sper sa va placa!
Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 2 cani apa minerala
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura dulceata (De care aveti, eu am folosit de cirese)
  • 2-3 maini de nuci
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post:

Mai intai intr-un castron amestecam uleiul cu zaharul si cu zaharul vanilat. Dupa aceea adaugam apa minerala si amestecam. Separat amestecam faina cu praful de copt, dupa care o incorporam in amestecul lichid. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Compozitia se imparte in doua. In una amestecam cacaoa cu dulceata.

Pregatim tavile: punem hartie de copt dupa care turnati compozitiile alternativ, apoi puneti nuci dupa gust. Le dati la cuptor la 180 grade si le lasati pana trec testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

in amestecul de faina cu praful de copt puneti si un praf de sare (stiti ca sarea se pune in orice, chiar si in dulciuri)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)