Chec delicios cu capsune a la JulyCris

de JulyCris in Dulciuri, 10 Iun 2014 | 1147 vizualizari

 

Am facut niste inghetata si mi-au ramas albusurile. M-am tot gandit ce sa fac cu ele. Si am inventat pe loc o reteta care a iesit minunat si pe care vreau sa v-o impartasesc si voua.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 iaurt mic zuzu-natural
  • un pahar ulei gol de un deget(masura-paharul de iaurt)
  • 7 linguri faina
  • un praf de copt
  • esenta de migdale
  • capsune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec delicios cu capsune a la JulyCris:

Albusurile le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana s-a topit de tot.Am adaugat iaurtul si am mixat ca sa se omogenizeze bine compozitia. Am adaugat si uleiul,am omogenizat,apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat usor,de sus in jos pana s-a incorporat bine. Am pus cateva picaturi de esenta de migdale.


Intr-o tava de chec tapetata cu harie de copt,am pus pe fundul tavii capsune spalate si taiate in patru. Deasupra am turnat compozitia,dar am mai oprit putina. Peste compozitia din tava,am pus iar capsune. Compozitia oprita am amestecat-o cu sirop de capsune(o jumatate de ceasca),am amestecat bine si am turnat-o deasupra. Am dat la cuptorul preincalzit pana a trecut testul scobitorii. L-am lasat sa se raceasca,apoi l-am rasutrnat pe o tava cu sus-ul in jos.


Intre timp,cat checul era la cuptor,din 10 capsune am preparat rapid o dulceata. Am pus capsunele pe foc cu zahar si le-am lasat sa fiarba cam 30 de minute.La final am adaugat coaja de portocala rasa. Aceasta compozitie am pus-o peste chec si am ornat cu topping de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti dulceata de capsune,o puteti folosi fara sa mai fie nevoie sa faceti alta pt decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec delicios cu capsune a la JulyCris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

anca_rm 1

11.06.2014, 10:25

JulyCris 1

11.06.2014, 10:58

Anca

robert_badica 1

13.07.2014, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100