Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Iul 2010 | 8496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca
  • 250 ml mascarpone
  • 150 gr ciocolata
  • un gabenus
  • o lingura cacao
  • un plic zahar vanilat
  • 30 ml lichior amaretto
  • 12 piscoturi
  • un mar taiat cubulete
  • alune macinate
  • sirop de zahar ars amestecat cu cafea( pentru insiropat piscoturile)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata:

Ciocolata se topeste pe baie de abur. Se adauga galbenusul, zaharul vanilat  si cacaoa si se mai lasa inca un minut pe foc, amestecand.

Se ia de pe foc si se adauga mascarpone, omogenizand.

Se baga crema la rece pentru aproximativ 10 minute.

Intre timp mixam frisca si stropim merele cu lichior.

In 6 cupe asezam dupa cum urmeaza: cate o lingura crema de ciocolata, frisca, mere cubulete, frisca, crema , frisca.

Ornam cu alune macinate, visine si piscoturi insiropate .

Se lasa la rece pentru o ora apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pudding din panettone cu caramel si ciocolata