Chec din albusuri

de La Ancuta in Prajituri, 30 Sep 2010 | 3352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150g faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuci
  • 50 g stafide
  • 50 g unt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata
  • 25 g unt
  • 25 g frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt iar apoi nucile si stafidele.


La final se adauga untul topit amestecat cu zeama si coaja de lamaie.


Se toarna aluatul in tava unsa si se coace in cuptorul incins 30 de minute. Se testeaza cu scobitoarea.


Glazura:


Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca. Se lasa sa se raceasca putin si se pune peste chec.


Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

03.10.2010, 00:22

oaai, ce forma tare de chec aiii chiar azi am ramas cu 7 albusuri aiurea si ma gandeam ce sa fac cu ele acum stiiiu

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:54

Asa am patit si eu. Am ramas cu multe albusuri si am cautat ceva. Era pacat sa le arunc.

DIANA B 1

05.10.2010, 09:46

bun , bun ... si cu galbenusurile ce-ai facut ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

Gem de zmeura cu lavanda

pe 08.07 la 11:51

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ochelari