Chec din albusuri

de La Ancuta in Prajituri, 30 Sep 2010 | 2185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150g faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuci
  • 50 g stafide
  • 50 g unt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata
  • 25 g unt
  • 25 g frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt iar apoi nucile si stafidele.


La final se adauga untul topit amestecat cu zeama si coaja de lamaie.


Se toarna aluatul in tava unsa si se coace in cuptorul incins 30 de minute. Se testeaza cu scobitoarea.


Glazura:


Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca. Se lasa sa se raceasca putin si se pune peste chec.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

03.10.2010, 00:22

oaai, ce forma tare de chec aiii chiar azi am ramas cu 7 albusuri aiurea si ma gandeam ce sa fac cu ele acum stiiiu

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:54

Asa am patit si eu. Am ramas cu multe albusuri si am cautat ceva. Era pacat sa le arunc.

DIANA B 1

05.10.2010, 09:46

bun , bun ... si cu galbenusurile ce-ai facut ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata