Chec din albusuri

de La Ancuta in Prajituri, 30 Sep 2010 | 4419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150g faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuci
  • 50 g stafide
  • 50 g unt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata
  • 25 g unt
  • 25 g frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt iar apoi nucile si stafidele.

La final se adauga untul topit amestecat cu zeama si coaja de lamaie.

Se toarna aluatul in tava unsa si se coace in cuptorul incins 30 de minute. Se testeaza cu scobitoarea.

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca. Se lasa sa se raceasca putin si se pune peste chec.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

03.10.2010, 00:22

oaai, ce forma tare de chec aiii chiar azi am ramas cu 7 albusuri aiurea si ma gandeam ce sa fac cu ele acum stiiiu

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:54

Asa am patit si eu. Am ramas cu multe albusuri si am cautat ceva. Era pacat sa le arunc.

DIANA B 1

05.10.2010, 09:46

bun , bun ... si cu galbenusurile ce-ai facut ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitane