Chec marmorat

de Ina in Dulciuri, 2 Oct 2010 | 10451 vizualizari

 

Pentru ca Medi' n-a vrut sa-mi faca unul cu multa nuca, mi-am facut singura :P

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 14 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu ulei ( eu pun la ochi... )
  • 10 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • o esenta rom
  • doua lingurite cu cacao
  • miez de nuca ( cca. 80 g )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:





Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare, apoi pe rand, uleiul, 8 linguri cu faina , praful de copt si esenta de rom.



Oprim din aceasta compozitie o ceasca, adaugam cele doua lingurite cu cacao si omogenizam.



In restul compozitiei mai adaugam doua linguri cu faina si mixam in continuare.



In tavile unse cu ulei si tapetate cu faina turnam in mod egal compozitia de chec. Imprastiem cu grija compozitia cu cacao, pe toata suprafata compozitiei galbene, apoi rasucim o lingura prin blat pentru a marmora checul frumos. Presaram bucati de nuca pe toata suprafata blaturilor si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 40-45 minute.



Cand blatul se desprinde usor de pe marginile tavii, checul e gata. Il scoatem din tavi, il pudram cu zahar si-l putem servi.







 

TIPS-URI

1

e bine ca toate ingredientele sa fie pastrate la temperatura camerei inainte de prepararea checului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adriana_bobu 1

03.10.2010, 22:10

tanyapatap 1

13.01.2011, 17:27

xana 1

10.01.2018, 17:27

Ce fain arata checul tau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu prune

de RODIMUR 5

ieri la 22:35

Galuste cu prune

ieri la 19:43

Vinete picante la borcan in stil georgian

de Ksenya 4

ieri la 18:09

Prăjitură Inimă cu alune de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:09

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă video