Chec marmorat

de Ina in Dulciuri, 2 Oct 2010 | 9447 vizualizari

 

Pentru ca Medi' n-a vrut sa-mi faca unul cu multa nuca, mi-am facut singura :P

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 14 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu ulei ( eu pun la ochi... )
  • 10 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • o esenta rom
  • doua lingurite cu cacao
  • miez de nuca ( cca. 80 g )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:





Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare, apoi pe rand, uleiul, 8 linguri cu faina , praful de copt si esenta de rom.



Oprim din aceasta compozitie o ceasca, adaugam cele doua lingurite cu cacao si omogenizam.



In restul compozitiei mai adaugam doua linguri cu faina si mixam in continuare.



In tavile unse cu ulei si tapetate cu faina turnam in mod egal compozitia de chec. Imprastiem cu grija compozitia cu cacao, pe toata suprafata compozitiei galbene, apoi rasucim o lingura prin blat pentru a marmora checul frumos. Presaram bucati de nuca pe toata suprafata blaturilor si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 40-45 minute.



Cand blatul se desprinde usor de pe marginile tavii, checul e gata. Il scoatem din tavi, il pudram cu zahar si-l putem servi.







 

TIPS-URI

1

e bine ca toate ingredientele sa fie pastrate la temperatura camerei inainte de prepararea checului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adriana_bobu 1

03.10.2010, 22:10

tanyapatap 1

13.01.2011, 17:27

xana 1

10.01.2018, 17:27

Ce fain arata checul tau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pandispan simplu