Chec marmorat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 1485 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • 5 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (circa 200 g)
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de bicarbont de sodiu
  • o lingurita de otet
  • 30 g cacao
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga faina, iar praful de copt si bicarbonatul de sodiu se sting cu o lingurita de otet si se pun peste faina. Se amesteca aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Jumatate din aluat se pune intr-un alt vas si se adauga cacaua, laptele si esenta de rom si se incorporeaza cu grija in aluat.


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se intinde aluat crem, apoi aluat cu cacao, din nou aluat crem, aluat cu cacao, iar la final aluat crem.


Tava se introduce la cuptor pana cand checul trece de testul scobitorii. Cand este gata, checul se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scoate din tava. Se poate pudra cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

04.02.2017, 19:49

Imi place, imi placeeee!

Valclaudia 1

08.02.2017, 20:40

arata excelent!

RuxyRux 1

09.02.2017, 21:28

Wow!!! Fabulos! Wow!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si nuci