Chec marmorat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 950 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • 5 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (circa 200 g)
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de bicarbont de sodiu
  • o lingurita de otet
  • 30 g cacao
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga faina, iar praful de copt si bicarbonatul de sodiu se sting cu o lingurita de otet si se pun peste faina. Se amesteca aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Jumatate din aluat se pune intr-un alt vas si se adauga cacaua, laptele si esenta de rom si se incorporeaza cu grija in aluat.


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se intinde aluat crem, apoi aluat cu cacao, din nou aluat crem, aluat cu cacao, iar la final aluat crem.


Tava se introduce la cuptor pana cand checul trece de testul scobitorii. Cand este gata, checul se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scoate din tava. Se poate pudra cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

04.02.2017, 19:49

Imi place, imi placeeee!

Valclaudia 1

08.02.2017, 20:40

arata excelent!

RuxyRux 1

09.02.2017, 21:28

Wow!!! Fabulos! Wow!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Mug cake- Chec de ciocolată în 2 minute