Desert colacei cu fructe confiate

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2018 | 1834 vizualizari

 

reteta cu dragoste perfecta pentru micul dejun alaturi de o ceasca de lapte sau de ce nu pachet la scoala,M-am insipirat de pe blogul;Savori urbane"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 25 g drojdie
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 200 g amestec fructe uscate
  • 100 g unt
  • Uns
  • 1 ou
  • zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert colacei cu fructe confiate:

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, adaugam untul la temperatura camerei, incepem sa framantam adaugand treptat lapte caldut.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei sub forma de dreptunghi, o rulam sub forma unei baghete lungi si taiem in 8 parti egale.

Fiecare melc il intindem sub forma de patrat, il taiem in 2 pe diagonala, ungem cu untul topit, adaugam fructele uscate.

Rulam de la baza catre varf, formand un corn care le vom unui capetele.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 10 min.

Le ungem cu oul batut cu lapte si dam tava la cuptorul incalzit 25 min, pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert colacei cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina