Chec rapid cu alune de padure si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 1 Feb 2011 | 3993 vizualizari

 

cum ieri am primit premiile de la prajituria. ro, constand intr-un set compus dintr-un sort si 2 manusi de bucatarie si o forma de copt, asadar am facut repejor acest chec simplu si rapid., trebuia sa incerc noua forma de copt :D imi plac tarre mult sortul si manusile :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • o mana alune de padure
  • stafide
  • cacao ( pentru efectul marmorat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid cu alune de padure si stafide:

Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia.


Ungem forma de copt cu ulei si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia in ea, oprind 2 linguri pentru a o amesteca cu cacaoa si o vom pune deasupra, iar cu o furculita imprastiem prin miscari circulare prin toata tava.


Deasupra vom pune stafidele si alunele, iar cu o lingura presam usor sa intre si in interior si dam la cuptor app. 20 de minute la foc mic. Dupa ce s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca,dupa care o scoatem din forma si presaram zahar pudra deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid cu alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

LUK 1

01.02.2011, 21:10

ce frumos

Julie 1

02.02.2011, 15:57

Iti sta bine cu sortuleț! Felicitari pentru cadou

Dana Cristea - pusikmea 1

03.02.2011, 14:32

multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat