Chec savarina cu frisca si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 1069 vizualizari

 

Frisca si capsuni, sirop de zahar si rom.... un chec prajiturica delicios!
Sa va dau? Sa nu va dau? :))))) Si totusi va dau pentru ca va iubesc pe toti! :x :x :x
 
 

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 300 gr faina
  • un praf bun de sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 gr unt topit
  • vanilie
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou

Sirop:

  • 1 pahar de apa
  • 150 gr. zahar
  • esenta de rom( dupa gustul personal, mie imi place sa-l aromez mai mult)
  • vanilie

Decor:

  • gem de capsuni
  • frisca batuta
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec savarina cu frisca si capsuni:

Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul.


Cand a crescut se scoate pe o suprafata foarte usor infainata , se formeaza checul si se pune in tava de chec tapetata cu ulei. Deasupra se pune din nou o folie unsa cu ulei. Aluatul se lasa la crescut pana ajunge in marginea formei.


Intre timp se prepara siropul:


Intr-un ibric se pune zaharul, apoi aromele; vanilia, romul si se fierbe totul ( nu mult)pana ce se leaga si se obtine siropul.


Checul se coace pana ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit complet.


Cand prajitura s-a racit se toarna siropul rece.


Checul va ramane in tava, astfel ca deasupra vom pune gemul de capsuni, frisca si desigur capsunile. E bine sa stea cateva ore la rece inainte de a-l aduce la masa.


Delicios!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec savarina cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

23.01.2017, 19:18

Vaaaaaaaai Ce dragalasa esti tu Medisoara mea draga! Iti multumesc!

CameliaDarie 1

24.01.2017, 08:27

Grozav. Felicitari !

RuxyRux 1

24.01.2017, 10:14

Iti multumesc Camelia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Chec alb/negru