Chec simplu si pufos

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 1789 vizualizari

 

Un desert rapid facut in casa este cel mai bun!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar+1 plic zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri de ulei
  • esenta de rom si de vanilie
  • un praf de sare
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu si pufos:

Separam ouale, albusurile le batem cu un praf de sare, adaugam si zaharul, mixam pana se topeste tot zaharul. Punem pe rand galbenusurile mixand incontinuu.

Adaugam si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam din nou, iar la sfarsit punem esentele si uleiul, mai amestecam putin si compozitia rezultata o punem int-o tava rotunda sau 2 tavi de cozonac tapetata cu hartie de copt. Lasam cateva linguri din compozitie si punem cacaoa, amestecam pana o incorporam bine si usor rasturnam peste compozitia alba. Cu un bat de chibrit amestecam culorile, apoi bagam totul la cuptorul preincalzit, iar checul este gata dupa cca. 40 minute sau facem testul cu scobiotoarea.

Pofta buna la desert!

 

TIPS-URI

1

In compozie puteti pune diferite fructe (capsuni, cirese, mere, visine etc.) sau nuci alune sau orice va place.

RETETA IN IMAGINI

Chec simplu si pufos-0
Chec simplu si pufos-1
Chec simplu si pufos-2
Chec simplu si pufos-3
Chec simplu si pufos-4
Chec simplu si pufos-5

COMENTARII (16)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

07.06.2015, 21:12

Multumesc! Si noua ne place mult!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

07.06.2015, 21:13

Cleme poti veni oricand, te servesc cu drag!

Rocsi

Rocsi 1

08.06.2015, 19:30

Foarteeee bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!