Chec simplu si pufos

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 2053 vizualizari

 

Un desert rapid facut in casa este cel mai bun!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar+1 plic zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri de ulei
  • esenta de rom si de vanilie
  • un praf de sare
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu si pufos:

Separam ouale, albusurile le batem cu un praf de sare, adaugam si zaharul, mixam pana se topeste tot zaharul. Punem pe rand galbenusurile mixand incontinuu.


Adaugam si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam din nou, iar la sfarsit punem esentele si uleiul, mai amestecam putin si compozitia rezultata o punem int-o tava rotunda sau 2 tavi de cozonac tapetata cu hartie de copt. Lasam cateva linguri din compozitie si punem cacaoa, amestecam pana o incorporam bine si usor rasturnam peste compozitia alba. Cu un bat de chibrit amestecam culorile, apoi bagam totul la cuptorul preincalzit, iar checul este gata dupa cca. 40 minute sau facem testul cu scobiotoarea.


Pofta buna la desert!

 

TIPS-URI

1

In compozie puteti pune diferite fructe (capsuni, cirese, mere, visine etc.) sau nuci alune sau orice va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu si pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

07.06.2015, 21:12

Multumesc! Si noua ne place mult!

Gherca Daniela 1

07.06.2015, 21:13

Cleme poti veni oricand, te servesc cu drag!

Rocsi 1

08.06.2015, 19:30

Foarteeee bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos