Chec straciatella cu glazura duo

de dentistutza in Prajituri, 4 Apr 2011 | 2470 vizualizari

 

Un chec satios, nu prea dulce care ii place soacrei mele. L-am facut si vreau sa vedeti cat este de spornic si de bunutz...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr. faina tip FarinUp (self raising flour,contine praf de copt)
  • 1  1/2 pachete unt moale
  • 2 cani zahar
  • 6 oua
  • 1 1/2 cani lapte
  • 1/2 cana suc portocale
  • vanilie dupa gust
  • 100 gr. ciocolata amaruie tocata grosier
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic glazura duo de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec straciatella cu glazura duo:

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu faina si si se incorporeaza in compozitie treptat amestecand cu viteza medie ca sa nu se zdrobeasca. Se separa o parte din aluat si se freaca cu cacaoa.


In forme unse si tapetate cu faina se toarna partea alba si apoi cea cu cacao. Se coc chekurile la foc initial mare (cam 10-12 minute) apoi potrivit pana ce scobitoarea iese curata. In functie de cuptor cam 45-50 minute. Se racesc pe un gratar si doar apoi se glazureaza si se lasa pana se intareste glazura.

 

TIPS-URI

1

in loc de lapte este foarte bun iaurtul, cam 300 ml

2

e  bun si cu nuci usor prajite, stafide sau rahat

3

din aceasta cantitate am facut o coronita si doua chekuri la formele din aluminiu din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec straciatella cu glazura duo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dentistutza 1

05.04.2011, 09:34

...multumesc, va invit pe toate la o cafea!

kamy 1

05.04.2011, 17:10

ce bun e

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iaurt cu fructe