Chec tigrat

de rena in Prajituri, 16 Ian 2014 | 2714 vizualizari

 

E un chec simplu,am vazut niste poze pe un site de pe Facebook si am zis sa incerc, copiilor le-a placut mult,pentru pachetele a fost ceva deosebit nu a mai fost un chec simplu :)) asa mi-au spus.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 200 ml. lapte
  • 100 gr unt
  • o vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigrat:

Separam albusurile de galbenusuri.


Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa.


Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si cealalta jumatate de zahar si batem 2-3 minute.


Cernem faina impreuna cu praful de copt si il incorporam incet cu o spatula,trebuie sa avem un aluat putin moale.


Impartim aluatul in doua jumatati, in una din ele punem cacaoa si amestecam bine.


Luam o tava (de care avem), o tapetam cu unt si faina, punem in mijlocul tavii 2 linguri din aluatul alb si pe deasupra la aluatul alb 2 linguri din aluatul cu cacao si iarasi aluat alb si iarasi cu cacao. Facem asa pana terminam aluaturile.


Bagam la cuptor incalzit la foc mediu pana se coace incercand din cand in cand cu o scobitoare.


Succes si Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simona72 1

17.01.2014, 12:59

rena 1

17.01.2014, 14:27

am sa incerc si eu cu nutella

Pushaa 1

17.01.2014, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu iaurt