Chec trufas

de naomy in Prajituri, 25 Aug 2011 | 4298 vizualizari

 

Este cel mai bun chec pe care la-m facut vreodata,probabil unde la-m inventat eu :)adevarul este ca imi place sa ma joc cu ingredientele si am si rabdarea necesara, ..rezultatul este ca a iesit atat de delicios si ciocolatos de nu-i poti rezista:).

 

INGREDIENTE

  • 180 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 25 gr nuca macinata si prajita
  • 40 mil ulei masline
  • 2 linguri cacao
  • 50 mil suc ananas (compot)
  • 1 zahar vanilat
  • un vf cutit sare.
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura nutela
  • PRNTRU ACOPERIT CHECUL
  • 100 gr  de Nutella
  • un plic de glazura DUO DE DR.OETKER.
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec trufas:

Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe care o amestecam cu praful de copt si stingem cu sucul de ananas. Se adauga la restul de compozitie si amestecam. Separat batem albusurile spuma cu sarea si turnam peste cealalta compozitie. Amestecam de jos in sus. Dupa ce s-a amestecat bine introducem si nuca.


Pregatim tava de chec pe care o tapetam cu ulei si faina si turnam compozia. Peste compozitie facem 8-10 gaurele cu nutela (vezi imagine1) si se da la cuptor 30-40 min .


DECORUL CHECULUI


Am lasat Nutella la temperatura camerei (nu am incalzit-o pt ca era foarte cald ) apoi am folosit-o la acoperit checul in intregime, si l-am glazurat cu glazura DUO. Se lasa la frigider cam 1 ora (cine rezista:) )


Daca ti-a placut reteta noastra "Chec trufas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

26.08.2011, 19:18

ti-a iesit grozav

Bunica 1

26.08.2011, 19:55

Supeeer!

naomy 1

27.08.2011, 12:14

va multumesc si ma bucur ca va place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire