Chec trufas

de naomy in Prajituri, 25 Aug 2011 | 3550 vizualizari

 

Este cel mai bun chec pe care la-m facut vreodata,probabil unde la-m inventat eu :)adevarul este ca imi place sa ma joc cu ingredientele si am si rabdarea necesara, ..rezultatul este ca a iesit atat de delicios si ciocolatos de nu-i poti rezista:).

 

INGREDIENTE

  • 180 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 25 gr nuca macinata si prajita
  • 40 mil ulei masline
  • 2 linguri cacao
  • 50 mil suc ananas (compot)
  • 1 zahar vanilat
  • un vf cutit sare.
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura nutela
  • PRNTRU ACOPERIT CHECUL
  • 100 gr  de Nutella
  • un plic de glazura DUO DE DR.OETKER.
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec trufas:

Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe care o amestecam cu praful de copt si stingem cu sucul de ananas. Se adauga la restul de compozitie si amestecam. Separat batem albusurile spuma cu sarea si turnam peste cealalta compozitie. Amestecam de jos in sus. Dupa ce s-a amestecat bine introducem si nuca.


Pregatim tava de chec pe care o tapetam cu ulei si faina si turnam compozia. Peste compozitie facem 8-10 gaurele cu nutela (vezi imagine1) si se da la cuptor 30-40 min .


DECORUL CHECULUI


Am lasat Nutella la temperatura camerei (nu am incalzit-o pt ca era foarte cald ) apoi am folosit-o la acoperit checul in intregime, si l-am glazurat cu glazura DUO. Se lasa la frigider cam 1 ora (cine rezista:) )


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec trufas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

26.08.2011, 19:18

ti-a iesit grozav

Bunica 1

26.08.2011, 19:55

Supeeer!

naomy 1

27.08.2011, 12:14

va multumesc si ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata