Cheese cake cu zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 17 Apr 2011 | 5195 vizualizari

 

O prajitura fina, cu un blat ce aduce cu salamul de biscuiti, o pasta de zmeura delicioasa la mijloc, o crema de branza aromata cu vanilie.. atat de yamyyyyyyyyyyyy....fotografia nu este foarte reusita dar va asigur ca prajitura e splendida...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr mascarpone
  • 500 gr( 4 cutii) branza Philadelphia
  • 200 gr frisca lichida
  • 350 gr biscuiti facuti pudra la blender
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr zahar pentru crema
  • 5 linguri de zahar pentru blat
  • 4 pliculete vanilie
  • 150 gr migdale inmuiate in prealabil cateva ore( sau nu) si mixate la blender
  • 3 linguri cacao
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3  cutii de zmeura
  • 2-3 linguri de zahar pentru pasta de zmeura
  • un inel culinar( de la forma de tort)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheese cake cu zmeura:

Amestecam pentru blat urmatoarele ingrediente:


Biscuitii pudra, 1 plic vanilie, migdalele macinate, zaharul, untul si ciocolata topite si 500 gr mascarpone...framantam toate ingredientele, luam o farfurie de tort, asezam inelul culinar in mijloc si punem blatul, nivelandu-l uniform.


Crema: Batem frisca la mixer pana se leaga( atentie nu foarte mult) si amestecam cu vanilia si 200 gr mascarpone.


Branza Philadelphia o amestecam cu zaharul intr-un castron, apoi adaugam coaja de lamaie.


Cele doua compozitii le amestecam foarte bine si le punem deoparte.


Pasta de zmeura


Amestecam la blender doua cutii de zmeura cu zahar dupa gust(doua trei linguri) si un plic de vanilie.


In inelul culinar peste blat punem jumatate din crema, deasupra asezam usor pasta de zmeura si apoi lingura cu lingura restul de crema, nivelam usor sa nu imprastiem pasta de zmeura in crema si deasupra ornam cu zmeura din belsug.


Dam la rece macar doua ore inainte de a servi.


Cand scoatem inelul culinar desprindem usor pe margine cu un cutit pentru a nu rupe prajitura.


Taiati in felii dupa dorinta si serviti cu mare placere!


Eu abia astept fructele verii...imi si imaginez cum este cu piersici...



Si un P.S...cine doreste ca prajitura sa stea mai ferma, adauga si un pliculet de gelatina in crema, eu am decis sa nu mai folosesc gelatina la nici o prajitura , nu stiu daca cunoasteti, dar gelatina este de origine animala, mai precis din porc...si cum nu vreau porc in prajitura, iar gelatina vegetala nu am gasit( desi pe aceasta o accept), am renuntat dupa ce am pregatit-o si am mirosit-o...brrr....miroase a porc oparit...e bine sa stiti mai ales daca oferiti copiilor vostrii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese cake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

RuxyRux 1

21.04.2011, 23:21

Elena, ma bucur ca iti place....de paste il mai fac o data ca prea a fost gustos!

tanyapatap 1

03.05.2011, 19:59

adry88 1

15.05.2011, 12:40

foarte foarte delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta