Cheesecake ciocolatos

de diaconta in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 3297 vizualizari

 

M-a obsedat încă de când l-am văzut la Andreea Chinesfood.Desigur,al meu nu a ieşit atât de frumos ca şi al ei,dar e atât de bun că dai de pamânt cu orice dietă ori amâni instantaneu începerea ei,doar de Luni se începe dieta.:)))))) Mi-ar fi placut să am o forma cu un diametru mai mic,ar fi fost mai înalt şi mai aspectuos.

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de biscuiţi:

  • 260 g biscuiţi cu cacao
  • 180 g unt

Pentru crema de brânza:

  • 550 g brânză dulce de vaci
  • 250 g crema Mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 200 ml frisca lichida(Hulala)
  • 20 g gelatina granule
  • O lingurita rom
  • Vanilie
  • Aşchii de ciocolata
  • Rolls cu crema de alune

Pentru mousse de ciocolata:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml cogniac

Pentru decor:

  • Ciocolata alba
  • Ciocolata cu lapte
  • Rolls cu crema de alune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake ciocolatos:

Pentru blat am topit untul,am macinat fin biscuitii.Am pus untul topit peste biscuitii,i-am amestecat.


Intr-o forma de tort cu pereti detasabili(am folosit o forma cu diametrul de 26 cm),am pus hartie de copt pe fund si am uns cu unt peretii formei.


Am pus compozitia de biscuiti si am îmbracat si peretii formei.Am apasat si nivelat bine cu o lingura(puteti sa folositi si un pahar) ca sa se formeze crusta.


Am pus tava la frigider pâna am pregatit crema.


Am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.


Am mixat frisca si am pus-o la frigider.


Am amestecat brânza de vaci cu crema mascarpone,zaharul,romul si vanilia.


Am încalzit putin iaurtul.


Gelatina am încalzit-o la microunde câteva secunde(sa nu fiarba!!!),apoi am pus-o peste iaurtul caldut.


Am pus si iaurtul peste amestecul de brânza si am mixat pâna am obtinut o pasta fina.


La final am încorporat si frisca.


Am împartit amestecul în trei parti.


Prima parte am pus-o peste crusta de biscuiti si am pus la frigider


In cea de-a doua parte am pus aschii de ciocolata(nu am avut fulgi) si rolls cu crema taiat bucati.


Am pus un al doilea strat de crema in tava.


Pentru mouseul de ciocolata,am pus frisca pe foc,am adus la punctul de fierbere,am luat de pe foc,am pus ciocolata bucati,cacao si am amestecat pâna am obtinut o compozitie omogena.Am pus si cogniacul.


Dupa ce s-a racorit putin,o punem peste ce-a de-a treia parte de crema de branza.Omogenizam si punem ultimul strat de crema în tava.


Lasam la rece cel putin cateva ore.


O scoatem cu grija din forma si dezlipim si hârtia pusa pe fundul tavii(operatiune cam delicata) si ornam dupa plac.Eu am topit ciocolata alba si cu lapte si am pus rolls.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

diaconta 1

31.01.2013, 21:48

Angy si foarte buna

Patricia Iordache 1

06.03.2013, 10:51

Clar, la favorite

diaconta 1

06.03.2013, 11:05

Patricia, astept sa-mi spui daca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Pigna di pasqua