Cheesecake cu ananas caramelizat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 31 Mai 2011 | 3077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 180 g faina
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ppraf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 450 g branza cremoasa Dr.Oetker/Quark/Philadelphia
  • 200 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • vanilie
  • Ananas caramelizat:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 400 g ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ananas caramelizat:

Ananas caramelizat:



Intr-o cratita se pune zaharul,la foc mic, pana se caramelizeaza,apoi se adauga untul si frisca si se amesteca energic. Se lasa la racit,apoi se amesteca cu ananasul taiat bucatele



Blat:


Oul se bate cu un praf de sare,vanilie si zahar pudra,apoi se adauga untul si faina. Se obtine un aluat neted care se pune 30 de minute la frigider.



Umplutura:


Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa,apoi se adauga branza si smantana.


Peste crema de branza se pune amidonul si se amesteca,apoi se incorporeaza albusurile batute spuma si vanilia.


O tava rotunda(24-26 cm,daca folositi cu peretii detasabili imbracati exteriorul in folie de aluminiu) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Aluatul de tarta se intinde intr-o foaie rotunda si se aseaza in tava astfel incat sa fie aluat pana la jumatatea tavii. Peste blat se toarna crema de branza.


Se lasa la racit,apoi se scoate din tava si se serveste cu zahar pudra sau ananas caramelizat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Anamaria7 1

01.06.2011, 16:24

super!

ionela2682 1

01.06.2011, 17:54

mamaieelena 1

03.06.2011, 09:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu blat de ciocolata Dukan