Cheesecake cu ananas caramelizat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 31 Mai 2011 | 2794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 180 g faina
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ppraf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 450 g branza cremoasa Dr.Oetker/Quark/Philadelphia
  • 200 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • vanilie
  • Ananas caramelizat:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 400 g ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ananas caramelizat:

Ananas caramelizat:



Intr-o cratita se pune zaharul,la foc mic, pana se caramelizeaza,apoi se adauga untul si frisca si se amesteca energic. Se lasa la racit,apoi se amesteca cu ananasul taiat bucatele



Blat:


Oul se bate cu un praf de sare,vanilie si zahar pudra,apoi se adauga untul si faina. Se obtine un aluat neted care se pune 30 de minute la frigider.



Umplutura:


Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa,apoi se adauga branza si smantana.


Peste crema de branza se pune amidonul si se amesteca,apoi se incorporeaza albusurile batute spuma si vanilia.


O tava rotunda(24-26 cm,daca folositi cu peretii detasabili imbracati exteriorul in folie de aluminiu) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Aluatul de tarta se intinde intr-o foaie rotunda si se aseaza in tava astfel incat sa fie aluat pana la jumatatea tavii. Peste blat se toarna crema de branza.


Se lasa la racit,apoi se scoate din tava si se serveste cu zahar pudra sau ananas caramelizat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Anamaria7 1

01.06.2011, 16:24

super!

ionela2682 1

01.06.2011, 17:54

mamaieelena 1

03.06.2011, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura CABANA