Desert prajitura Anton

de Ancutsa in Prajituri, 19 Ian 2020 | 2335 vizualizari

 

Toată lumea știe că nu sunt fană ciocolată (când fac prăjituri ciocolatoase, e pentru că îi iubesc mult pe ai mei, iar  eu mănânc mai puțin) și că vanilia e preferata mea, oricum, oricând, dar pentru că le promisesem alor mei o prăjitură trio choco, am căutat o soluție avantajoasă :P Așa am făcut această prăjitură cu blat pufos, de vanilie (cu vanilia din cămara Bucătărașului, pentru care îi mulțumesc), un blat ce nu necesită însiropare, 3 creme de ciocolată (albă, cu lapte, neagră), dar mai subțiri. Ei, și ca să fiu și eu mulțumită, pentru decor am folosit glazura oglindă rămasă de la tortul caramel.
În funcție de preferințele voastre pentru ciocolată, puteți folosi ciocolata neagră tip cuvertură (sau ciocolată pentru gătit) de 56% cacao sau peste 70 % cacao, iar eu pentru că nu sunt așa fană ciocolată, am folosit primul sortiment.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 140 ml ulei,
  • 100 g (5 linguri) făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 5 g vanilie pudră,
  • 5 linguri apă rece,
  • Crema de ciocolată albă:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Crema de ciocolată cu lapte:
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Crema de ciocolată neagră:
  • 50 g cuvertură de ciocolată neagră 56% cacao,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Decor:
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Choco sticks cu mentă,
  • Choco sticks cu cappuccino,
  • 200 ml glazură oglindă preparată altă dată -> rețeta aici: https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-glazura-oglinda-de-caramel-92073.html
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Anton:

 

Blatul:

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, rând pe rând, gălbenușurile, apa, uleiul, iar apoi făina amestecată cu praful de copt și vanilia, omogenizând cu o spatulă, de jos în sus pentru a rămâne compoziția aerată.

Se toarnă compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 26 de minute.

 

Cremele:

Crema de ciocolată albă: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata albă, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată cu lapte: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata cu lapte, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată neagră: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata neagră, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Se bate brânza mascarpone cu mixerul, până devine cremoasă, apoi se distribuie egal în cele 3 castroane cu ciocolată, omogenizând.

 

Montare și Decor:

Pentru că mie mi-a rămas glazură oglindă de la desertul anterior, am păstrat-o la frigider, unde s-a închegat. De aceea, am desfăcut-o pe baie de abur și am lăsat-o la răcit până la punctul în care se poate turna (adică 25 de grade).

Se scoate hârtia de copt din tavă și se montează prăjitura în formă. Se întinde crema de ciocolată neagră pe blat, apoi crema de ciocolată cu lapte, apoi cea albă. Se dă la congelator 10 minute, după care se toarnă glazura oglindă. Se dă la frigider 30 de minute, pentru ca glazura să se închege puțin, apoi se decorează cu frișca lichidă bătută cu mixerul, dar și cu sticksuri de ciocolată.

 

Detalii tavă de copt: Eu am folosit o formă pătrată, de 20 cm, cu bază detașabilă.

Porții: 10 buc.

Timp de coacere: 26 min

Timp de pregătire: 2 h 30 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/prajitura-anton.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Anton" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte