Prajitura din albusuri cu visine

de MotanLaOale in Prajituri, 15 Mar 2015 | 14397 vizualizari

 

Avand prin congelator o multime de albusuri stranse si visine a trebuit sa scap de ele. Bine am scapat, bun a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 400 g albusuri (15 albusuri)
  • un praf sare
  • 360 g zahar
  • 300 g faina
  • 80 ml ulei de masline
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 400 g visine
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu visine:

Albusurile se lasa la dezghetat.


Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul.


Albusurile se bat tare cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele.


Se adauga uleiul si se omogenizeaza.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu spatula usor de sus in jos.


Se pune 1/3 din amestec in alt castron si se pune cacaoa si se omogenizeaza.


Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia alba si se niveleaza.


Se pune in tava si compozitia cu cacao si se trece cu o furculita de cateva ori ca sa se amestece compozitiile.


Visinile se presara cu zahar pudra si se pun deasupra compozitiei in tava.


Se introduce in cuptorul preancalzit 35-40 minute.


Se face testul cu scobitoarea.


Se lasa in tava la racit 10-15 minute si apoi se scoate pe un tocator la racit.


Se taie si se poate presara cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe.

2

Secretul consta in baterea albusurilor bine, bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

MotanLaOale 1

28.03.2015, 21:05

marcela1979 1

20.04.2015, 03:03

MotanLaOale 1

20.04.2015, 08:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie