Cheesecake cu ciocolata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 8 Iul 2014 | 21193 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat(biscuite):

  • 250 biscuiti petit beurre
  • 125 unt topit

Pentru umplut:

  • 4 oua
  • 500 gr branza dulce(mascarpone,branza fina philadelphia,branza dulce de vaca etc)
  • 115 gr zahar pudra
  • 125 ml smantana
  • 80-100 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Se unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt.


Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra.


Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se incorporeaza.


Aceasta compozitie se pune in forma de tort unsa cu unt si se aseaza pe fundul acesteia si pe pereti cu mana sau cu dosul unei linguri.


Umplutura se face astfel:branza de la temperatura camerei se pune intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul impreuna cu zaharul pudra.


Se adauga ouale pe rand unul cate unul pana devine o pasta omogena apoi se adauga smantana si se amesteca si aceasta.Se incinge cuptorul la 160°c.


Compozitia de branza se pune peste biscuite.Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie amestecand pana se topeste,aceasta se toarna peste compozitia de branza si se formeaza modele cu un bat de scobitoare.


Se da tava la cuptor la foc mic(160°c) cca 50 minute sub supraveghere pe grilajul cel mai jos al cuptorului.


La final se opreste aragazul si se tine cheesecake-ul in cuptor cu usa intredeschisa sa nu scada.


Se lasa la racit.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (38)

tanyapatap 1

15.01.2015, 21:25

Ce bunatate...Bravoo.Ligia!!

Xandrinne 1

09.01.2016, 07:34

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 19:13

la favorite cu reteta asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura (Reteta video)