Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta

de miremirc in Torturi, 3 Aug 2012 | 6512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 100 g unt topit
  • 150 g biscuiti digestivi cu lapte belVita start
  • 50 g biscuiti Amaretto
  • Crema :
  • 1 plic gelatina granulata
  • 200 g ciocolata alba
  • 6 lg lapte
  • 500 g ricotta
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua mici (2 oua mari)
  • esenta de vanilie
  • Decor :
  • 2 lg jeleu de visine (optional)
  • 50 g ciocolata alba
  • seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta:

Crusta: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Intr-o forma cu margini detasabile (d=25 cm) unsa cu putin ulei, rasturnam bicuitii si ii presam cu dosul unei linguri.


Crema: hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Ciocolata rupta bucatele o topim pe aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam laptele treptat, amestecand mereu pana omogenizam compozitia. Adaugam gelatina hidratata. Ea se va topi in ciocolata calda. Lasam deoparte. In imaginea de mai jos este ciocolata topita cu laptele si gelatina hidratata


Separat, in alt bol, punem ricotta, 80 g zahar pudra, cele 3 galbenusuri de ou, esenta de vanilie si smantana pentru frisca. Le mixam bine pentru omogenizarea compozitiei. Peste aceasta crema turnam ciocolata topita .


Si iarasi, separat, mixam albusurile spuma, apoi adaugam 20 g zahar pudra. Albusurile spuma le amestecam cu crema de ricotta si ciocolata alba de mai sus. Crema obtinuta o turnam peste biscuitii din forma de tort.


Dam cheesecake-ul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.


Decor : eu am avut jeleu de visine facut de soacra mea si am decorat cheesecake-ul cu el, iar deasupra am ras ciocolata alba. De asemenea cine doreste, poate presara seminte de rodie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miremirc 1

03.08.2012, 22:35

multumesc frumos fetelor !

iri_iri 1

05.08.2012, 12:23

nici nu mai am cuvinte la cum arata!

Steffy 1

24.01.2013, 21:16

Imi place la nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Triple Chocolate Toffifee Cheesecake