Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta

de miremirc in Torturi, 3 Aug 2012 | 6409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 100 g unt topit
  • 150 g biscuiti digestivi cu lapte belVita start
  • 50 g biscuiti Amaretto
  • Crema :
  • 1 plic gelatina granulata
  • 200 g ciocolata alba
  • 6 lg lapte
  • 500 g ricotta
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua mici (2 oua mari)
  • esenta de vanilie
  • Decor :
  • 2 lg jeleu de visine (optional)
  • 50 g ciocolata alba
  • seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta:

Crusta: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Intr-o forma cu margini detasabile (d=25 cm) unsa cu putin ulei, rasturnam bicuitii si ii presam cu dosul unei linguri.

Crema: hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Ciocolata rupta bucatele o topim pe aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam laptele treptat, amestecand mereu pana omogenizam compozitia. Adaugam gelatina hidratata. Ea se va topi in ciocolata calda. Lasam deoparte. In imaginea de mai jos este ciocolata topita cu laptele si gelatina hidratata

Separat, in alt bol, punem ricotta, 80 g zahar pudra, cele 3 galbenusuri de ou, esenta de vanilie si smantana pentru frisca. Le mixam bine pentru omogenizarea compozitiei. Peste aceasta crema turnam ciocolata topita .

Si iarasi, separat, mixam albusurile spuma, apoi adaugam 20 g zahar pudra. Albusurile spuma le amestecam cu crema de ricotta si ciocolata alba de mai sus. Crema obtinuta o turnam peste biscuitii din forma de tort.

Dam cheesecake-ul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Decor : eu am avut jeleu de visine facut de soacra mea si am decorat cheesecake-ul cu el, iar deasupra am ras ciocolata alba. De asemenea cine doreste, poate presara seminte de rodie.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miremirc 1

03.08.2012, 22:35

multumesc frumos fetelor !

iri_iri 1

05.08.2012, 12:23

nici nu mai am cuvinte la cum arata!

Steffy 1

24.01.2013, 21:16

Imi place la nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI