Tort cu budinca

de gaby_gabytza in Torturi, 5 Ian 2012 | 2001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • praf de copt
  • crema
  • 2 plicuri cu budinca de frisca
  • 8 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 400 ml suc de lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • coaja de portocala
  • decor
  • ciocolata alba
  • felii de portocala
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca:

Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam bine adaugand galbenusurile. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, apoi esenta.Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Pregatim budincile, primul plic il amestecam cu 4 linguri de zahar si putin lapte, restul de lapte il punem la fiert, iar cand fierbe laptele adaugam plicul de budinca, amestecam continuu pana se ingroasa. Cand s-a racit adaugam 100 ml frisca si 1 plic gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Pregatim si al 2 lea plic de budinca, numai ca in loc de lapte punem suc. Procedam la fel.


Intr-o tava detasabila punem blatul de tort si incepem sa punem cate o lingura de budinca din fiecare pana terminam. Dam la rece minim 3 ore sa se intareasca. Am adaugat ca decor ciocolata topita, felii de portocala si nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

06.01.2012, 17:47

mmm ce bune estee

ionela2682 1

06.01.2012, 19:47

400 ml suc de lamaie...nu e cam mult???

ionela2682 1

07.01.2012, 19:39

"Intr-o tava detasabila punem blatul de tort"..poate ai vrut sa scrii tava de tort cu fund detasabil!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rosu