Cheesecake cu fructe de cactus

de papabundetot in Torturi, 8 Noi 2014 | 1007 vizualizari

 

Pentru ca astazi este mare sarbatoare,Sfintii Mihail si Gavril si desertul meu trebuia sa fie ceva deosebit,asa ca am ales fructele de cactus,pentru ca imi doream de mult sa leincerc.Nu pot spune ca am ramas asa..profund impresionata pentru ca nu e asa,sincer ma asteptam sa aiba un gust mai predominant nu sa imi pun eu imaginatia la incercare sa le dau cat de cat un gust :) As zice ca sunt apropiate ca si gust de pepenele verde,dar cu multi samburi mici,care desi comestibili sunt foarte tari si deranjanti,asa ca eu am folosit o sita fina pentru a-i elimina.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 250-275 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 7-8 fructe de cactus
  • 500 gr ricotta
  • zeama de la o lamaie
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 6 foi de gelatina
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de cactus:

Blatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa fie uniform si am dat forma la frigider sa se intareasca untul.


Fructele de cactus le-am curatat pe rand de coaja (eu am folosit o furculita pe care am introdus-o in fruct,pentru a nu ma intepa in spinii lor foarte fini care nu prea se vad cu ochiul liber dar exista ),apoi le-am taiat cubulete si le-am pus la foc impreuna cu o jumatate de lingura de zahar si semintele de la o pastaie de vanilie.Dupa ce aromele s-au amestecat si fructele s-au inmuiat bine,le-am dat printr-o sita pentru a elimina samburii,am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie,6 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,am amestecat bine pana cand gelatina s-a topit si am dat deoparte sa se raceasca.


Ricotta am pus-o intr-un castron,am adaugat si la ea zeama de la o jumatate de lamaie,3 linguri si jumatate de zahar si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.Frisca am batut-o bine,pulpa de cactus racita am adaugat-o peste ricotta si am mai adaugat si cateva linguri bune de frisca,am amestecat pentru a combina toate aromele si am turnat acest amestec peste blatul de biscuiti.Am pastrat putina frisca pentru a orna cheesecacke-ul,el fiind totusi festiv


Am lasat prajitura la frigider aproximativ 4-5 ore sa isi faca gelatina efectul,apoi am ornat cu putina frisca si seminte de mac.


La multi ani tuturor Mihai,Mihaela,Gabriel,Gabriela!!!!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de cactus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

08.11.2014, 21:19

Xandrinne 1

09.11.2014, 08:59

dantes 1

09.11.2014, 12:12

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Raffaello