Cheesecake cu jeleu de zmeura

de -Licurici- in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 1686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250g biscuiti;
  • 200 g unt.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g mascarpone;
  • 100 ml frisca lichida;
  • o cana de zahar;
  • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala;
  • o ligurita esenta de lamaie,
  • un plic de gelatina
  • Pentru jeleu:
  • 400 g zmeura congelata;
  • un pahar de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de zmeura:


  • Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili.

  • Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider.

  • Intre timp, m-am apucat de crema.

  • Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + potocala, iar frisca am mixat-o separat.

  • Gelatina am lasat-o 10 min la inmuiat in apa, in doua pahare (un plic pentru frisca si 2 plicuri pentru jeleu).

  • Am amestecat frisca cu gelatina, apoi am adaugat peste crema mascarpone.

  • Am scos blatul de la frigider si am adaugat crema, apoi l-am bagat din nou la rece, pana am facut jeleul.

  • Am lasat zmeura la dezghetat, apoi am fier-o 5 min impreuna cu zeama pe care a lasat-o si zaharul. Daca este putina zeama se mai adauga apa.

  • Am lasat sa se raceasca putin, apoi am adaugat gelatina si am amestecat.

  • Cand s-a mai racit, am adaugat jeleul peste crema si am bagat la frigider pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Ksenya 1

25.11.2015, 09:11

bun zic si eu

-Licurici- 1

01.12.2015, 11:18

noiinbucatarie 1

12.05.2016, 16:18

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de zmeura