Cheesecake cu jeleu de zmeura

de -Licurici- in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 1355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250g biscuiti;
  • 200 g unt.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g mascarpone;
  • 100 ml frisca lichida;
  • o cana de zahar;
  • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala;
  • o ligurita esenta de lamaie,
  • un plic de gelatina
  • Pentru jeleu:
  • 400 g zmeura congelata;
  • un pahar de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de zmeura:

  • Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili.
  • Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider.
  • Intre timp, m-am apucat de crema. 
  • Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + potocala, iar frisca am mixat-o separat.
  • Gelatina am lasat-o 10 min la inmuiat in apa, in doua pahare (un plic pentru frisca si 2 plicuri pentru jeleu).
  • Am amestecat frisca cu gelatina, apoi am adaugat peste crema mascarpone.
  • Am scos blatul de la frigider si am adaugat crema, apoi l-am bagat din nou la rece, pana am facut jeleul.
  • Am lasat zmeura la dezghetat, apoi am fier-o 5 min impreuna cu zeama pe care a lasat-o si zaharul. Daca este putina zeama se mai adauga apa.
  • Am lasat sa se raceasca putin, apoi am adaugat  gelatina si am amestecat.
  • Cand s-a mai racit, am adaugat jeleul peste crema si am bagat la frigider pana a doua zi.
 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu jeleu de zmeura-0
Cheesecake cu jeleu de zmeura-1
Cheesecake cu jeleu de zmeura-2
Cheesecake cu jeleu de zmeura-3
Cheesecake cu jeleu de zmeura-4
Cheesecake cu jeleu de zmeura-5
Cheesecake cu jeleu de zmeura-6

COMENTARII (25)

Ksenya

Ksenya 1

25.11.2015, 09:11

bun zic si eu

-Licurici-

-Licurici- 1

01.12.2015, 11:18

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

12.05.2016, 16:18

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!