Cheesecake cu mere

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 849 vizualizari

 

Ce sa pregatim noi pentru sambata? M-am uitat prin bucatarie si pe masa ma astepta un cos maaare mare cu mere si prune. Prunele au disparut imediat,cand m-am apucat sa fac galuste cu prune (reteta va aparea curand pe blog). Iar cu merele ce sa facem? Numa bine ca in frigider am gasit si crema de branza!! E clar,facem cheesecake bun bun!!
Cheesecake-ul cu mere si nuca a fost delicios! A fost, desigur,pentru ca in cateva ore m-am apucat sa spal tava goala pentru ca cheescake-ul era disparut!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300g biscuiti (petit beurre ,sau digestivi)
  • 140g unt (topit)
  • 50g zahar pudra
  • Pentru crema:
  • 400g crema de branza
  • 2 oua
  • 120g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 mere (eu am folosit 3 mere de marime medie)
  • Pentru topping:
  • 50g faina
  • 50g unt rece
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de fulgi de ovaz
  • cateva nuci macinate
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mere:

Punem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine. Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o compozitie lipicoasa care se poate modela. Ungem cu unt o tava rotunda cu pereti detasabili (sau punem hartie de copt). Punem aluatul in tava si cu mana sau un pahar intindem bine aluatul pe fundul tavii. Lasam la cuptor cam 10 minute. Apoi scoatem blatul si il lasam la racit.


Mixam la viteza mica branza,zaharul si vanilia,pana cand zaharul aproape s-a topit. Apoi adaugam ouale pe rand,mixand bine dupa fiecare.

Pe marginea blatului rece punem felii de mere (spalate si decojite),apoi punem crema de branza.Scuturam putin tava pentru a se intinde uniform crema.Apoi dam la cuptor aprox. 10 minute.


Amestecam faina cu untul. Dupa ce s-au omogenizat un pic adaugam zaharul si fulgii de ovaz.Trebuie sa obtinem o consistenta firimicioasa.

Scoatem blatul din cuptor si pe deasupra punem felii de mere (la fel, decojite), punem toppingul, presaram nucile macinate si scortisoara si mai lasam la cuptor 30 minute.

Cand cheesecake-ul este gata il lasam la racit iar apoi la frigider peste noapte iar dimineata va veti bucura de un desert delicios cu mere! Spor la treaba!

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga pe deasupra cheesecake-ului si doua straturi de mere :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Adele 1

31.08.2015, 13:07

Andra_Constantinescu 1

31.08.2015, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu mere