Cheesecake cu rubarba

de silvi0ara in Prajituri, 10 Iul 2010 | 4042 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:  

  • 275g biscuit petit beurre  
  • 140g unt    
  • Pentru crema:  
  • 500g crema de branza 20%grasime  
  • 140g smantana  
  • 250ml frisca lichida  
  • 6 linguri zahar  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • 1 plic gelatina pudra    

Amestecul de fructe:  

  • 4 tije rubarba-800g  
  • 4 linguri zahar  
  • 10 capsuni  
  • 200ml apa  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • 1 ½ lingura amidon de porumb    

Pentru décor:  

  • 8-10 capsuni proaspete  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu rubarba:

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit  si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura:
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, ,smantana si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim rubarba.

Intr-un vas punem 2ooml apa,4 linguri zahar si zaharul vanilat,dupa care adaugam rubarba taiata in secmente de 2 cm.lasam la foc mic cca 10 minute,(pentru mai multa aroma si savoare,am adaugat si cateva capsuni taiate in doua)apoi punem fructele la scurs. Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste sucul pastrat si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat,se adauga bucatelele de rubarba.Se lasa sa se raceasca bine. Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.Pentru décor eu am pus si cateva capsuni proaspete.Combinatia de rubarba si capsuni este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Semlor