Cheesecake cu sos de pere

de Camelya in Dulciuri, 21 Sep 2015 | 453 vizualizari

 

Noi suntem deja fani acestui superb desert. Este a treia oara cand il fac si de fiecare data mi se pare din ce in ce mai bun.Am folosit aceleasi ingrediente ca pana acum si la fel cum stiti am facut acelasi amestec de branza cu biscuiti, numai ca am facut sos de pere. A fost o minunatie!!

 

INGREDIENTE

  • 250 branza crema
  • 250g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 linguri de amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 150 g de biscuiti
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 1 lingura de scortisoara
  • Ingrediente sos de pere:
  • 4 pere curatate de coaja
  • 500 ml apa
  • 120 g zahar tos
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu sos de pere:

Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 5 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de lamaie.Omogenizam bine.Eu am amestecat toate ingredientele pentru crema cu biscuitii. Se toarna in tava si se da la cuptor timp de 45-50 de minute.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa care il dam la frigider timp de 1 ora.Intre timp preparam sosul de pere.Punem la fiert 500 ml de apa cu 125 g zahar tos,lingurita de esenta de vanilie si batonul de scortisoara aproximativ 10 minute pana se leaga.Am curatat perele de coaja,le-am taiat pe jumatate si le-am scos semintele. Dupa ce au trecut cele 10 minute am introdus si perele in cratita. Le am acoperit cu un capac si le am lasat la foc potrivit 10-15 minute.Apoi opresc focul si le mai las acoperite timp de 10 minute ca sa se odihneasca.Este un desert bun,super bun.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti deasupra perelor cand serviti si sirop de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Catalina L 1

21.09.2015, 20:12

bun si frumos

Gherca Daniela 1

22.09.2015, 13:25

super!

mihaelar63 1

15.11.2015, 23:25

Exact pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA