Cheesecake cu zmeura

de Anamaria7 in Torturi, 7 Oct 2011 | 4729 vizualizari

 

Datorita mamei mele dragi, care are grija maaare de gradina, si acum mai avem zmeura :D Si ce sa tot fac cu ea, ca am mancat kilograme intregi :P: cheesecake!

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 230 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt topit
  • Umplutura:
  • 600 gr crema de branza (Hochland, Philadelphia...)
  • 150 gr zahar
  • 2 lg amidon
  • 3 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 140 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

Incalzim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, daca avem, e mai usor la scos :).

Crusta:

Faramitam biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit pana cand se tine compozitia cand o strangem intre degete. Apasam bine intr-un strat uniform in forma si dam la cuptor cca 5 minute. Intre timp, pregatim umplutura.

Umplutura:

Mixam branza pana devine cremoasa, apoi adaugam zaharul, amidonul, ouale, smantana si esenta si mixam bine dupa fiecare aditie. 150 gr de zmeura o adaugam amestecand cu lingura usor, fara sa o zdrobim.

Turnam umplutura peste crusta de biscuiti, punem in cuptor si lasam pana cand centrul trrremura doar putiiin. Oprim focul si lasam sa se raceasca in cuptor, altfel diferenta de temperatura va face ca tortul sa crape.

Din celelalte 150 gr de zmeura, 1 lg apa si 1 lg zahar se pregateste pe foc mic un sos ce va imbraca cheesecake-ul. Eu am preferat sa pun toata zmeura in tort.

 

TIPS-URI

1

Servim cu sosul de zmeura.

2

Temperatura trebuie sa nu fie nici macar 190C, chiar daca vi se pare ca se coace incet, altfel va crapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

27.10.2011, 21:39

Gabyyy multumesc mult, nu-i bai! parca mai mult m-am bucurat ca ai vazut acum cand sunt... in ... ... in lipsa de ustensileee. caminu ma omoaaraa. e trist, foarte trist :| sa gatesti doar pt tine si sa n-ai cuptor. dar no, va veni si vremea mea te pup!

diaconta 1

27.10.2011, 21:42

fata draga lasa ca trece,uite-asa ai ocazia sa gatesti mai simplu,cum zice Cristi in articol

babi5 1

07.10.2014, 08:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu frisca si fructe