Cheesecake de ciocolata

de miremirc in Torturi, 27 Mai 2012 | 36547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta :
  • 200 g biscuiti cu ciocolata Belvita Start
  • 90 g unt topit
  • un praf de scortisoara
  • Crema :
  • 900 g crema de branza Philadelphia
  • 200 g zahar
  • 1/2 miez baton de vanilie
  • 100 g smantana acra
  • 4 oua
  • 80 g ciocolata neagra
  • un praf scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de ciocolata:

Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam la frigider pana pregatim crema.


Crema : mixam putin crema de branza ca sa se inmoaie, apoi adaugam zaharul si mixam cam 2 minute pana se topeste.


Adaugam apoi semintele de vanilie, smantana acra si cate un ou, pe rand.


Turnam 2/3 din crema peste crusta. Ciocolata neagra o topim pe aburi si in ea punem 2 linguri din crema ramasa, amestecam bine, apoi restul de crema si omogenizam. La sfarsit presaram un praf de scortisoara.


Umplem un sprit (la care asezam un varf rotund mic) cu crema de ciocolata .


Varful spritului il introducem usor in crema de branza si impingem cu grija, pana cand la suprafata cremei se vor forma cerculete de ciocolata, de dimensiunea unei monede de 10 bani. Pornim din centru spre exterior cu bulinele de ciocolata.


Aprindem cuptorul la temperatura de 150 grade. Asezam o craticioara cu apa sub cheesecake-ul nostru, ca sa se formeze aburi.

Dam la cuptor timp de 1 ora, apoi stingem aragazul si lasam cheesecake-ul sa se raceasca inauntru.


Scoatem apoi din cutorul rece si dam la frigider pentru minim 5 ore.

Taiem cu un cutir trecut prin apa fierbinte.

DELICIOS !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (31)

babi5 1

26.09.2013, 18:05

MOKUSKA 1

18.05.2014, 10:55

dantes 1

20.09.2015, 06:31

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean