Chefal la gratar cu saramura

de adasev12 in Peste, 4 Iun 2012 | 5690 vizualizari

 

m-am gandit in fel si chip cum sa gatesc acest peste, pana la urma m-am oprit la gratar, dupa cum si voi dragilor m-ati sfatuit.( de fapt Ruxy m-a convins...)...dar fiindca am mancat nu demult peste pe gratar cu saramura la niste prieteni moldoveni, am facut si eu, ca tare mi-a placut...e prima data cand mananc chefal ( eu stiam ca-i zice cefal...) si pot spune ca e f bun, eu care nu ma omor cu pestele...pe asta l-am primit de la un amic , care merge la mare, la pescuit, dar daca asa sta treaba, apoi il trimit si eu pe sotu neaparat...
una peste alta, a fost o cina pe cinste, cu nitic amamaliguta, si fiindca maia veam ceva orez, am pus si de-asta pe masa...

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati chefal
  • condimente de peste
  • suc de lamaie
  • ulei de masline
  • adaos de sare
  • praf de usturoi cu ardei iute
  • patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • garnitura de orez si mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal la gratar cu saramura:

Pestii intregi i-am spalat bine si curatat de solzi, le-am taiat capetele si apoi i-am taiat bucati in trei pe fiecare( erau destul de marisori). I-am codimentat pe interior cu condimente de peste, ulei de maline si suc de lamaie, i-am lasat vreo 10 minute intr-un vas cu capac, timp in care am pus gratarul de aragaz la incins. Am pus 2 cani de apa in vasul de jos si o lg de otet. Am luat bucatile de peste si le-am pus pe gratar, am mai turnat ulei si deasupra si am pus capacul, am lasat sa se prajeasca frumos, cam vreo 30 minute a durat toata distractia.


Intre timp am pregatit o mamaliguta simpla, numai cu apa, malai, sare si un cub de margarina. Garnitura de orez imi ramasese de la amiaza, asa ca am adaugat si din aceasta putin, in caz de nevoie...


Pestele prajit l-am pus intr-un castron, am turnat peste el zeama din vasul gratarului, am adaugat cateii de usturoi dati pe razatoarea mica, praful de usturoi cu ardei iute, inca ceva sare, dupa gust si patrunjelul verde. Am pus capac si am lasat vreo 10 minute, apoi am asezat frumusel masa de seara...


Am papat ca nesimtitii, fara masura, cu pofta mare.

 

TIPS-URI

1

in saramura se mai poate adauga o lg de suc de rosii si boia

2

capetele de la peste se pot pastra, pt o ciorbita eventual sau o alta saramura, cand aveti peste mai putinel...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal la gratar cu saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

iri_iri 1

04.06.2012, 23:14

PESTEEEEEEEEEEEE,vin sa pap

adasev12 1

06.06.2012, 10:21

gurita...
iri...te astept

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:58

La saramura nu fac nazuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste