Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

de simona72 in Piine, 16 Ian 2017 | 394 vizualizari

 

Sa va spun ce sunt aceste mici „bijuterii”. Chifle dulci facute cu dovleac placintar, lapte si umplute cu branzeturi. Dovleacul nu se simte in aluat, ii da doar o culoare tare frumoasa, galben-aurie, sunt usor dulci, atat de la dovleac cat si de la lapte. Umplutura poate sa fie din ce branzeturi vreti voi, eu am optat pentru branza roquefort.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200-250 gr dovleac placintar copt si facut piure
  • 250 ml lapte dulce de vaca
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri unt gras
  • 600 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite negrilica
  • Pentru umplut: branza roquefort
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou pentru uns
  • Sare roz grunjoasa
  • Negrilica
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza:

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Rezulta un aluat de consistenta exact ca cel de paine obisnuita. Daca aluatul mai cere, mai adaugati putina faina. Asta depinde cat dovleac ati pus si cat era de zemos dovleacul… Dupa framantare puneti aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperiti cu folie alimentara si lasati la dospit la loc caldut 40 minute.


Dupa ce aluatul a dospit, luati cate o bucata de aluat, puneti in mijloc o bucata de branza, adunati marginile si modelati intre palme, dandu-i forma rotunda. Puneti in tava cu hartie de copt, avand grija sa lasati spatiu intre ele. Le ungeti cu ou batut, presarati deasupra sare roz grunjoasa si seminte de negrilica. Le lasati din nou la dospit pentru inca 20 minute, pana isi dubleaza volumul. Se coc chiflele la foc mediu, 170-180 grade C, pentru maxim 20 minute, pana sunt rumene deasupra. Daca nu ati sigilat bine chiflele cu branzica inauntru, in timpul coacerii aceasta va iesi cate putin pe dinafara…Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ina 1

17.01.2017, 08:47

Cat de bine arata!

anca_rm 1

17.01.2017, 13:39

ce frumuseti ai pregatit , foarte bune

miki_a 1

17.01.2017, 17:55

Tare frumusele !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Palanețe (cocoradă) cu branza