Chifle cu branza de burduf si masline

de mirela0911 in Piine, 23 Mar 2018 | 2794 vizualizari

 

Sunt asa de pufoase si de bune! Sunt ideale ca pachetel de pus la scoala sau la serviciu, alaturi de un iaurt!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 150 g branza de burduf
  • 100 g masline negre feliate
  • ~ 300 ml lapte
  • 1 galbenus pt uns
  • 1-2 lg lapte
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza de burduf si masline:

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia.

Dupa ce a crescut drojdia, se adauga sarea, oul, uleiul, branza si maslinele. Se amesteca usor incorporandu-se ingredientele. Se toarna lapte caldut cate putin, pana se obtine un aluat bun de framantat. Se toarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. 

Se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Se pregateste o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se rupe din aluat bucati potrivite, se modeleaza intre palme in forma rotunda si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana se termina aluatul.

Se lasa in tava sa mai dospeasca putin timp de 15 minute, apoi se ung cu oul batut cu putin lapte.

Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C si se lasa pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot presara deasupra seminte preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza de burduf si masline" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle multicereale