Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba

de adnia in Piine, 2 Ian 2013 | 1403 vizualizari

 

Asta se intampla cand te aventurezi pe atatea siteuri minunate cu mancare sanatoasa, gustoasa si apetisanta! si pt. ca aveam in casa linte si tarete de grau, m-am hotarat sa creez ceva de capul meu...si bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • Pt 2 buc.avem nevoie de:
  • 3 linguri faina de linte (obtinuta prin macinarea boabelor de linte)
  • 3 linguri tarate de grau
  • 3 linguri faina alba
  • 75 ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, busuioc, cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba:

Am amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de briose maaaaari. Le-am bagat in cuptor pana au trecut testul scbitorii, iar in casa s-a raspandit un miros extraordinar. Le-am pensulat cu putin ulei de masline si le-am mai lasat in cuptor inca 5 min, apoi le-am scos si le-am lasat pe gratar la racit. Le-am servit calde. M-a surprins gustul lor minunat (deci le voi repeta chiar des) si densitatea (sunt destul de grele si foarte satioase).

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

danakarin 1

03.01.2013, 08:12

Foarte buna idee, felicitari!

adry88 1

03.01.2013, 11:15

excelent arata

Lau 1

05.01.2013, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 19:35

Desert marshmallows stars

de Meea 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)