Chifle cu iaurt si seminte

de mihaelar63 in Piine, 14 Ian 2019 | 3649 vizualizari

 

 Iremediabil in aceasta perioada sunt amorezata de painica framntata si coapta acasa . Ma bate serios gandul sa-mi achizitionez o masina de preparat paine . Acum am pregatit niste chfle cu iaurt si seminte coapte in formele de briose .Am obtinut chifle cu coaja rumena si cu miezul pufos .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina alba
  • 300 gr faina neagra
  • 300 ml iaurt grecesc
  • 400 ml apa calduta
  • 1 plic drasjdie uscata [7 gr ]
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • 2 linguri seminte susan alb si negru
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si seminte:

  1. Se ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri .
  2. Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a.
  3. Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea va dospi mai usor .
  4. Amestecati aluatul dospit cu iaurt [ si acesta sa fie scos din timp din frigider ] si apa calduta .
  5. Puneti faina alba cat si cea neagra intr-un vas incapator pastrati foarte putina pentru infainat formele de briose ].
  6. Formati o adancitura in mijloc , in care puneti amestecul cu iaurt , apa calduta si aluat dospit  . Sarati .
  7. Omogenizati aluatul amestecand treptat faina cu dospeala .
  8. Framantati 10-15 minute .
  9. Acoperiti aluatul cu o folie unsa cu putin ulei si il lasati timp de 30 minute la dospit .
  10. Cand aluatul s-a dublat repetati operatiunea . Il lasati din nou sa creasca .
  11. Pregatiti formele de briose .Eu le-am uns cu ulei si apoi le-am infainat .
  12. Incorporati in aluat semintele .
  13. Cu mainile unse de ulei formati mici chifle . Intai eu formez in palme o mica placintica pe care apoi o impatur inspre interior . Intorc mica bila si o pun cu parte impaturat i8n jos [ asa se aereaza si creste bne apoi si chifla] .
  14. Preincalzesc cuptorul .In partea de jos pun o forma de cozonac cu putina apa . Astfel se formeaza aburi in cuptor .
  15. Imediat ce chiflele au crescut le ung cu lapte [ cu ajutorul unei pensule de silicon ] si le presar cu susan .
  16. Coaceti la cuptor chiflele pana devin rumene [30-40 min la 200 grade Celsius ]

TIPS-URI

1

Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea va dospi mai usor .

2

In partea de jos pun o forma de cozonac cu putina apa . Astfel se formeaza aburi in cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

16.01.2019, 20:23

Sunt atat de gustoase! De cand a inceput sezonul rece si eu fac mai mereu paine in casa, la masina de paine. Nu am crezut ca am sa o folosesc atat de des!

cristinutanicolita 1

16.01.2019, 21:17

Foarte bune!

claudiaO 1

17.01.2019, 12:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
''Malai'' moldovenesc