Chifle pentru hamburgher

de Anastasia in Piine, 26 Apr 2010 | 2407 vizualizari

 

O reteta super pufoasa si gustoasa, pe care am imprumutat-o de la cccris, pentru ce-i multumesc frumos, reteta a suferit putine modificari, pentru ca ea are cuptor pentru paine special, dar eu am facut varianta pentru un cuptor obisnuit, si cred ca nu a iesit mai rau :)

 

INGREDIENTE

  • ca masura un pahar de 200 ml.
  • 1 pahar lapte caldut
  • 2 linguri unt la temperatura camerei
  • 3 pahare faina
  • 1,5 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura susan pentru presarat deasupra chiflele
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburgher:

1. se toarna intr-un castron laptele caldut si se dizolva cu drojdia si zaharul pana se descompune drojdia

2. adaugati untul si faina cernuta treptat cate o portie ~ de jumatate din pahar si o mixati cu mixerul( cu telul pentru aluat tare ) la viteza mica pana se incorporeaza, mai adaugati la fel inca o portie de faina si lingurita de sare si mixati in continou pana se incorporeaza faina, si tot asa, adaugand cate o portie de faina pana o terminati pe toata

3. dupa ce a-ti optinut coca de aluat, o framantati putin cu mana pana se omogenizeza bine vre-o 5 minute si o puneti intr-un bol uns cu unt intr-un loc caldut ferit de curenti si galagie ( in cazul meu eu pun intodeuna coca in cuptorul cu microunde preaincalzit un minut ) pentru 1 ora acoperita cu folie alimentara

6. dupa ce a trecut timpul in care coca a crescut, se inparte in 9 bucati de aceeasi marime si se pune iar la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, dupa care o infainati cu faina de porumb si repartizati bilutele de aluat la distanta intre ele

7. le puneti la crescut in cuptorul aragazului incalzit la temperatura minima in jur de 4 minute si le acoperiti cu o farfurie inca pentru 40~50 de minute, pana i-si dubleaza volumul

8. dupa ce au crescut frumos, le ungeti cu un ou batut cu putin lapte si le presarati cu susan, le dati in cuptor la temperatura maxima si ( pulverizat cu putina apa, asta pentru a forma o crusta rumana dar moale la suprafata ca la chihfle ) in jur de 15-20 de minute in functie de cuptor si le lasati la copt pana se rumenesc la suprafata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburgher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:11

Foarte frumase,Anastasia..................5 furcu si felicitari!

Anastasia 1

28.04.2010, 10:33

mersi mult dragele mele , sa aveti chef sa le faceti , sant bune de numa

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA