Chifle pentru sandwichuri

de Sidy in Piine, 21 Feb 2012 | 1775 vizualizari

 

Am facut cateva chifle pentru sandwichuri. Coaja e crocanta, iar interiorul
este foarte moale, pufos si gustos. Merg la fel de bine langa o cana cu lapte caldut,
asa simple sau unse cu gem...

 

INGREDIENTE

  • 50 ml lapte caldut 
  • 150 ml apa calduta 
  • 2 lingurite sare 
  • 4 linguri ulei de masline 
  • 550 g faina alba 
  • 110 g faina neagra 
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker 
  • 2 cuburi de zahar brun 
  • 2 lingurite seminte de in
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru sandwichuri:

Aluatul se poate prepara in masina de paine sau se poate framanta cu mana. Eu l-am facut in masina de paine. Am introdus in cuva masinii ingredientele mai sus enumerate exact in ordinea in care sunt, mai putin semintele de in. Am planificat masina pe programul 7DOUGH-aluat si i-am dat drumul sa framante.


Cand s-a auzit semnalul sonor am adaugat semintele de in si am lasat masina sa-si faca programul de framantat si dospit. Cand aluatul a fost gata, l-am rasturnat pe o fata de masa presarata cu faina, am mai framantat de 2-3 ori, apoi am facut un sul din care am taiat cu cutitul 14 mingiute.


Le-am pus pe o foaie de copt intr-o tava si am pornit cuptorul. Cat timp acesta se incalzeste, am lasat aluatul sa mai dospeasca dupa ce l-am dat cu pensula inmuiata in apa.


Cand cuptorul s-a incalzit bine la 200 de grade, am dat tava la cuptor si am lasat chiflele sa se coaca 30-40 de minute pana s-au rumenit frumos.


Le-am scos din cuptor si asa fierbinti le-am mai pensulat o data cu apa, deasupra.


Simtiti mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor?


Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diana_k 1

22.02.2012, 08:29

MIUTA 1

22.02.2012, 17:34

Foarte bune

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata si chimen