Chifle pentru sandwichuri

de Sidy in Piine, 21 Feb 2012 | 1945 vizualizari

 

Am facut cateva chifle pentru sandwichuri. Coaja e crocanta, iar interiorul
este foarte moale, pufos si gustos. Merg la fel de bine langa o cana cu lapte caldut,
asa simple sau unse cu gem...

 

INGREDIENTE

  • 50 ml lapte caldut 
  • 150 ml apa calduta 
  • 2 lingurite sare 
  • 4 linguri ulei de masline 
  • 550 g faina alba 
  • 110 g faina neagra 
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker 
  • 2 cuburi de zahar brun 
  • 2 lingurite seminte de in
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru sandwichuri:

Aluatul se poate prepara in masina de paine sau se poate framanta cu mana. Eu l-am facut in masina de paine. Am introdus in cuva masinii ingredientele mai sus enumerate exact in ordinea in care sunt, mai putin semintele de in. Am planificat masina pe programul 7DOUGH-aluat si i-am dat drumul sa framante.


Cand s-a auzit semnalul sonor am adaugat semintele de in si am lasat masina sa-si faca programul de framantat si dospit. Cand aluatul a fost gata, l-am rasturnat pe o fata de masa presarata cu faina, am mai framantat de 2-3 ori, apoi am facut un sul din care am taiat cu cutitul 14 mingiute.


Le-am pus pe o foaie de copt intr-o tava si am pornit cuptorul. Cat timp acesta se incalzeste, am lasat aluatul sa mai dospeasca dupa ce l-am dat cu pensula inmuiata in apa.


Cand cuptorul s-a incalzit bine la 200 de grade, am dat tava la cuptor si am lasat chiflele sa se coaca 30-40 de minute pana s-au rumenit frumos.


Le-am scos din cuptor si asa fierbinti le-am mai pensulat o data cu apa, deasupra.


Simtiti mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor?


Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diana_k 1

22.02.2012, 08:29

MIUTA 1

22.02.2012, 17:34

Foarte bune

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

RETETA RECOMANDATA
Turte