Chifle puisori

de RuxyRux in Piine, 8 Dec 2012 | 4140 vizualizari

 

...cu ulei de masline si masline, pufoase, delicioase...si abia scoase din cuptor...miros divin..vrea cineva? E drept ca ti-e cam mila sa le mananci...dar....:)))))

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina tip 650 de paine
  • 75 ml ulei de masline
  • un castronel de masline( in jur de 14 masline negre jumbo)
  • 1 lingura de sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 cub de drojdie de 50 gr
  • 400 ml apa calduta
  • optional galbenusuri pentru uns( 3)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle puisori:

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml apa( din total)


Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi apa calduta cate putin si framantam un aluat dens si totodata elastic. Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la crescut pentru aproximativ o ora la loc caldut.


Cand a crescut pliem aluatul spre interior de cateva ori apoi facem un sul din care rupem 8 bucati egale.


Fiecare bucata se intinde cu palmele in forma de sul, apoi se aplatizeaza si se aseaza doua masline tocate, pentru fiecare chifla. Se strange bine coca sa nu iasa maslinele se face din nou sul( in jur de 25 cm), apoi se impleteste ca in fotografie. Se trece partea din dreapta pe deasupra si se scoate prin mijloc. Partea dreapta va deveni capul puisorului, iar stanga codita pe care o vom cresta adanc cu un cutit in trei sau patru. Ciufulim putin puisorii cu ciupituri mici si dese...dar cu mila totusi sa nu rupem coca... Facem si ochisorii din bucatele de masline, ungem cu galbenus, asa ca si cand am mangaia puisorii, fara sa apasam si mai lasam la crescut in jur de 30 de minute.


Coacem la cuptorul incins la 200 de grade pentru aprox. 30 de minute...mmmmmmm...minunate!

 

TIPS-URI

1

Desigur daca le faceti de post...renuntati la galbenus

2

Nu va speriati daca nu ies din prima...pana la ultimul veti fi experti :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle puisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Bya Ralu 1

12.12.2012, 09:55

ce super arata

RuxyRux 1

12.12.2012, 17:20

Ligiuta , iti multumesc scumpo!

RuxyRux 1

12.12.2012, 17:20

Multumesc Bya!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca