Chiftele cu sos

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2011 | 4808 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 600-700 gr carne porc sau amestec porc+vita
  • 50 gr slanina
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • un cartof
  • 1-2 oua
  • sare
  • putin piper
  • o chifla mare sau 2-3 felii paine
  • patrunjel

Sos

  • doua cani suc rosii
  • o ceapa
  • jumatate lingurita busuioc uscat
  • o lingura zahar
  • sare
  • 3 foi dafin
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos:

Tocam carnea si slanina (prin masina de carne sau robot)

Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine.

Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul.

Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper.

Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam.

Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le pastram la loc cald.



In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii.

Adaugam busuiocul, usturoiul feliat ,foile de dafin, zaharul si sare dupa gust.

Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul (la foc mic, mic)

Presaram patrunjel verde.



Putem servi cu piure, salate, mamaliguta.

Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Corinuta 1

21.04.2011, 12:07

aziz 1

21.04.2011, 19:46

valeu mi-e foame

gaby_duceag 1

27.04.2011, 11:44

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor