Chiftele cu sos

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2011 | 4215 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 600-700 gr carne porc sau amestec porc+vita
  • 50 gr slanina
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • un cartof
  • 1-2 oua
  • sare
  • putin piper
  • o chifla mare sau 2-3 felii paine
  • patrunjel

Sos

  • doua cani suc rosii
  • o ceapa
  • jumatate lingurita busuioc uscat
  • o lingura zahar
  • sare
  • 3 foi dafin
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos:

Tocam carnea si slanina (prin masina de carne sau robot)

Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine.

Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul.

Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper.

Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam.

Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le pastram la loc cald.



In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii.

Adaugam busuiocul, usturoiul feliat ,foile de dafin, zaharul si sare dupa gust.

Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul (la foc mic, mic)

Presaram patrunjel verde.



Putem servi cu piure, salate, mamaliguta.

Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Corinuta 1

21.04.2011, 12:07

aziz 1

21.04.2011, 19:46

valeu mi-e foame

gaby_duceag 1

27.04.2011, 11:44

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete cu sos bechamel