Chiftele cu sos

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2011 | 8636 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 600-700 gr carne porc sau amestec porc+vita
  • 50 gr slanina
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • un cartof
  • 1-2 oua
  • sare
  • putin piper
  • o chifla mare sau 2-3 felii paine
  • patrunjel

Sos

  • doua cani suc rosii
  • o ceapa
  • jumatate lingurita busuioc uscat
  • o lingura zahar
  • sare
  • 3 foi dafin
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos:

Tocam carnea si slanina (prin masina de carne sau robot)
Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine.
Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul.
Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper.
Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam.
Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le pastram la loc cald.

In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii.
Adaugam busuiocul, usturoiul feliat ,foile de dafin, zaharul si sare dupa gust.
Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul (la foc mic, mic)
Presaram patrunjel verde.

Putem servi cu piure, salate, mamaliguta.
Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei