Chiftele cu sos marinat

de Adi75 in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2014 | 1302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata
  • 50 g pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • patrunjel verde
  • sare , piper
  • 300 ml suc de rosii
  • 150 supa
  • o jumatate de ceapa mica
  • o lingura de faina alba
  • 3 linguri de ulei
  • o foaie de dafin
  • o lingurita de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos marinat:

Se amesteca carnea cu usturoiul dat prin razatoare sau strans cu clestele special pentru usturoi, pesmetul, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare, piper. Se omogenizeaza compozitia bine dupa care se formeaza faimoasele chiftelute.


Intr-o tigaie se pune ulei de cca un deget si se lasa sa se incinga bine. Se prajesc chiftelele pe ambele parti pana devin rumene, se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul ramas.


Intre timp pregatim sosul: într-o cratita se pun cele 3 linguri de ulei, ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin, apoi punem si lingura de faina (rasa, atentie sa nu se arda), se pune sucul de rosii si se amesteca energic. Adaugam si supa, foaia de dafin, sare, piper dupa gust si lingurita de zahar. Lasam sa dea in clocot apoi adaugam chiftelutele si mai lasam la fiert cca 10 minute la foc mic.


Se servesc cu piure de cartofi .

 

TIPS-URI

1

Daca uleiul nu va fi destul de cald cand puneti chiftelele la prajit acestea vor deveni ca si o floare ( vor crapa )

2

Eu am prajit chiftelele in friteoza ( se coc mai repede )

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

20.01.2014, 11:32

Ce bune

diaconta 1

21.01.2014, 10:46

ce prezentare frumoasa

Adi75 1

21.01.2014, 20:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate cu piure