Chiftele de cartofi cu mancare de spanac

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Mar 2014 | 6228 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele de cartofi cu soia:

  • 1 plic granule de soia
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri hrisca
  • 1 ceapa portivita
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • marar uscat
  • ulei pentru prajit

Mancare de spanac:

  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 500-700 gr. spanac proaspat sau o punca de spanac congelat (am folosit eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie pasta de rosii
  • usturoi granulat (1 lingurita)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de cartofi cu mancare de spanac:

Mancarea de spanac:


Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.


O punem cca 5 minute la calit in ulei, saram, piperam si adaugam spanacul decongelat (sau daca folosim spanac proaspat il spalam, tocam, fierbem cca 10 min in apa cu sare).


Adaugam pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa. Lafinal adaugam usturoi granulat dupa gust.


Chiftelele:


Fierbem cartofii in coaja. Ii curatam, ii dam pe razatoarea fina.


Fierbem granulele de soia impreuna cu hrisca in apa cu sare (cat sa le acopere).


Amestecam in continuu pana scade toata apa, dam craticioara deoparte pana se racoreste putin amestecul obtinut.


Adaugam acest amestec peste cartofii fierti si dati pe razatoare, punem 3 linguri de faina, ceapa data pe razatoare sau trecuta prin robot si stoarsa de zeama.


Amestecam totul foarte bine, adaugam marar uscat, incingem ulei intr-o tigaie,modelam intre palme chiftelutele dupa marimea dorita si le prajim pe ambele parti pana devin aramii.


Servim chiftelutele cu mancare de spanac.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

09.03.2014, 19:07

Ce bine arata chiftelutele

tiby 1

10.03.2014, 08:24

super...

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi din albușuri și cremă de brânză

ieri la 21:57

Cornuri cu cremwursti

pe 24.02 la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

pe 24.02 la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii