Chiftele de curcan cu sos de mustar

de Lau in Mancaruri cu carne, 22 Feb 2019 | 2208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina mica
  • patrunjel verde
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de arei iute
  • 1 varf cutit nucusoara
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 4 linguri pesmet
  • 2 oua
  • Sos de mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura mustar
  • 150 g smantana
  • sare
  • piper
  • 250 ml supa/apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan cu sos de mustar:

Pentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece.

Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pentru sos-calim ceapa in untul topit impreuna cu uleiul, adaugam mustarul, sare, amestecam repede, dupa care adaugam smantana si supa de pui calduta.

Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, condimentam dupa gust si lasam sa fiarba 2-3 min. In timp ce incepe sosul sa se ingroase, adaugam chiftelele si mai lasam 5 min, invartindu-le pe toate partile in sos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor