Chiftele de dovlecel

de biancas76 in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2010 | 5042 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru o portie sanatoasa de chiftele aveti nevoie de:  

  • 2 kg dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3-4 felii de paine
  • faina
  • 4 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • sare, delikat
  • ulei pt prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecel:

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin robot sau razatoarea mare. Se sareaza si se lasa deoparte cam 20 minute.


Intre timp curatam restul legumelor, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica si incepem sa calim in putin ulei ceapa pana devine sticloasa. Apoi adaugam morcovul si amestecam cca 10 minute la foc mic.


Curatam si usturoiul sa fie pregatit..o caciulie intreaga si il zdrobim. Punem feliile de paine la inmuiat in apa.


Dupa ce au trecut cele 20 minute, luam castronul cu dovlecei care au lasat destula apa si ne apucam sa ii strangem in mana pana cand raman uscati. Se trec in alt castron in care se mai adauga ingrediente.


O sa vedeti ca din cele 2 kg nu mai ramane mare lucru :)



Dupa ce am terminat de stors adaugam si painea (stoarsa si ea), ceapa si morcovul calit, usturoiul, ouale, condimentam dupa gust (eu am pus delikat de la Knor pt ca il folosesc mult in mancare) si tocam marunt o legatura de patrunjel si o adaugam in compozitie.



Amestecam totul si dupa cat e de consistenta sau nu adaugam faina. Eu am adaugat ca altfel se imprastia in tigaia cu ulei.



Punem intr-o tigaie ulei si punem chiftele la prajit. Se scot intr-un castron care are la fund hartie sa absoarba uleiul in plus.



Sunt delicioase, se mananca asa goale fara paine, fara nimic..cu legume sau muratura dupa preferinte.



Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

nadina73 1

25.07.2010, 17:01

am incercat retat lui corina33super bune

CEOFIOFI 1

30.07.2010, 23:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rondele de ceapa pane