Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2014 | 2025 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele din cartofi cu branza:

  • cca 600 gr. cartofi fierti in coaja
  • 2 linguri crema de branza
  • cca 150 gr. branza sarata (data pe razatoare)
  • 1 ou mare de casa
  • cca 70 gr. fulgi de ovaz
  • 2 cepe potrivite
  • 1 fir frunza de telina
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust

Sos de leurda:

  • 1 legatura de leurda (congelata am avut eu)
  • 1 legatura de marar verde
  • 2-3 linguri ulei
  • fulgi chili dupa gust
  • 1 lingura faina alba
  • 200 gr. smantana
  • 150 ml lapte rece
  • sare, piper si usturoi granulat dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Adaugam oul,crema de branza, fulgii de ovaz,branza, verdeata, ceapa maruntita, sare si piper dupa gust si amestecam sa obtinem o compozitie omogena.


Formam din aceasta compozitie chiftelutele de marimea dorita, le asezam pe hartie de copt in tava, apoi le dam la copt pana se rumenesc si obtin o crusta crocanta. Eu le-am copt folosind functia de coacere cu ventilatie.


Pentru sos, trecem leurda si mararul prin robot, adaugam smantana si obtinem un amestec cremos.


Intr-o craticioara incingem 2-3 linguri de ulei, adaugam una de faina, o rumenim foarte usor, adaugam amestecul de smantana cu verdeturi, amestecam in permanenta, punem sare,piper si fulgi de chili dupa gust si completam cu lapte rece, atat cat este nevoie pentru a obtine consistenta dorita a sosului.


Servim chiftelutele de cartofi cu sos de verdeturi cu smantana.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

12.10.2014, 12:15

Imi ce-ai preparat aici!

Gherca Daniela 1

12.10.2014, 16:08

Bya Ralu 1

12.10.2014, 17:15

ce bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti